Chirurgische facelift of liquid facelift: wat moet ik doen?

De term facelift komt je vast bekend voor, maar klinkt wellicht nogal heftig. Niet gek dat je hier nogal je vraagtekens bij hebt. Want wat is het nu precies? En komt er bij een facelift altijd een operatie aan te pas? Wij geven jou in dit artikel antwoorden op al je vragen over de (liquid) facelift.

Chirurgische facelift

De chirurgische facelift is ook wel de klassieke facelift waarbij een plastisch chirurg een incisie maakt bij de huid rond de oren om vervolgens de huid strak te trekken. Tijdens deze operatie wordt de huid en het onderhuids weefsel strak getrokken. Dit is een mogelijke behandeling wanneer de huid met de jaren slap is geworden en is gaan hangen. Maar met een chirurgische facelift wordt slechts de huid strakker getrokken en wordt het volumeverlies niet hersteld. Daarom begint de klassieke facelift steeds meer aan populariteit te verliezen en maakt het plaats voor andere, betere alternatieve behandelingen.

De behandeling

De chirurgische facelift vindt plaats onder narcose en na de operatie moet je één dag in de kliniek blijven. Het gezicht en ook de hals zullen gezwollen zijn. Dit kan tot twee weken aanhouden. Een tot twee weken na de operaties zullen de hechtingen worden verwijderd. Het eindresultaat is na een aantal weken na de operatie zichtbaar. Het volledige genezingsproces van de littekens duurt één tot anderhalf jaar. Mogelijke complicaties, zijn zwellingen, bloedingen en infecties.

Liquid facelift

De liquid facelift is een facelift zonder operatie, waarbij er dus niet wordt gesneden. In tegenstelling tot chirurgische facelift die wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg, kan de liquid facelift worden uitgevoerd door een cosmetisch arts KNMG. Bij een liquid facelift brengt de cosmetisch arts met een dunne naald een combinatie van hyaluronzuurfillers aan in de huid. Voorafgaand aan de behandeling maakt de arts een analyse van de huid in het gezicht en bepaalt hij/zij waar de hyaluronzuurfillers het volume weer kunnen herstellen.

De behandeling

De liquid facelift kan zonder operatie worden uitgevoerd en heeft maximaal drie behandelingen nodig. Bij een liquid facelift behandelt de cosmetisch arts verschillende zones in het gezicht en focust zich op volumeherstel, contourverbetering en de fijne lijntjes. Omdat de liquid facelift over het algemeen uit meerdere behandelingen bestaat, is het eindresultaat zichtbaar vanaf vier weken na de laatste behandeling. Het resultaat houdt minimaal één tot anderhalf jaar aan. Omdat er in tegenstelling tot de chirurgische facelift niet in de huid wordt gesneden, is er nauwelijks sprake van herstel. De huid kan door de kleine naald iets gezwollen en rood zijn, maar dit verdwijnt ook weer vanzelf.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in meer informatie over de (liquid) facelift? Dan kan je hier op zoek naar de cosmetisch arts KNMG die het beste bij je past. Vervolgens kan je tijdens een consult meer informatie krijgen over de behandeling en stelt de arts een persoonlijk advies op. Benieuwd naar meer artikelen over cosmetische behandelingen of persoonlijke interviews met de cosmetisch artsen die zijn aangesloten bij de NVCG? Klik dan hier.