De combibehandeling van botox en fillers

Botox en fillers zijn twee verschillende injectables die voor andere doelen worden gebruikt. Maar wist je dat een combibehandeling ook mogelijk is? Botox wil niet altijd voldoende zijn voor het beste resultaat en kan daarom worden gecombineerd met fillers. Maar hoe werkt dat precies? En op welke manieren in zo’n combinatiebehandeling mogelijk? Wij vertellen het je in dit artikel.

Botox en fillers

Om het geheugen wat op te frissen, vertellen we kort wat botox is en wat fillers zijn. Botox laat de spieren ontspannen die rimpels in het gezicht veroorzaken. Botox kan fijne lijntjes en rimpels behandelen in bijvoorbeeld het voorhoofd en bij de ogen. Bovendien kan botox een liftend effect hebben wat een oplossing zou kunnen bieden bij hangende wenkbrauwen of mondhoeken. Fillers zijn letterlijk opvullers. Zo kunnen ze de diepe rimpels behandelen, bijvoorbeeld die op het voorhoofd, maar ook de plooien naast de mond. Bovendien zijn fillers erg populair om de lippen op te vullen en ook de jukbeenderen en wallen kunnen worden behandeld met fillers. Lees hier meer over de verschillen tussen botox en fillers.

Voorhoofd

Beide injectables hebben dus een andere werking. Maar in sommige gevallen kan een combinatiebehandeling van de twee injectables voor een optimaal resultaat zorgen. Een mogelijke combibehandeling kan in het voorhoofd. Een (over)actieve spier in het voorhoofd kan worden ontspannen door botox. De spier kan zich niet meer aanspannen en dus ook geen lijntjes meer veroorzaken. Botox kan in dit geval niet voldoende zijn om de zichtbare rimpels aanzienlijk te verminderen. Bovendien heeft botox een kortere werkingstijd dan fillers. Hierdoor kunnen fillers een uitstekende toevoeging zijn op de behandeling om de diepe voorhoofdrimpels op te vullen. De fillers herstellen het volume, terwijl de botox het ontstaan en/of verergeren van de rimpels tegenhoudt.

Mond en lippen

Bovendien kan een combibehandeling effectief zijn bij het behandelen van de mond en lippen. Wanneer een spier de mondhoeken naar beneden trekt, kan botox deze spier ontspannen. De plooien die naast de mond ontstaan doordat deze spier de mondhoeken naar beneden trekt, de marionetlijnen, kunnen worden opgevuld met fillers. Ook de lippen kunnen met beide injectables worden behandeld. Het opvullen van de lippen is alleen mogelijk met fillers, terwijl botox de spieren rondom de lippen kan behandelen die bijvoorbeeld asymmetrische lippen veroorzaken. Ook kan botox de spier boven de bovenlip laten ontspannen, waardoor er minder tandvlees zichtbaar is bij het lachen.

Kin

Ook in de kin kan een combibehandeling voor een ultiem resultaat zorgen. Soms kunnen er putjes in de kin ontstaan die worden veroorzaakt door een overactieve kinspier. De spier trekt de kin naar achter, waardoor bovendien een overbeet kan ontstaan. Botox kan deze spier laten ontspannen, waardoor de kin weer in verhouding komt met de bovenkaak. Botox wil in dit geval niet altijd voor een optimaal resultaat zorgen. Daarom zijn fillers vaak een goede toevoeging om het volume in de kin te herstellen.

Wil jij weten of een combibehandeling iets voor jou is? Het is belangrijk om je te laten adviseren door een cosmetisch arts KNMG. Tijdens een consult neemt de arts jouw wensen en gezondheid met jou door om vervolgens een zo geschikt mogelijk behandelplan op te stellen. Klik hier voor een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG.