De dagen worden korter en donkerder: een perfect moment voor de chemische peeling

De klok is een uurtje teruggezet wat betekent dat de dagen langzamerhand korter worden. We vertrekken in het donker naar werk en komen in het donker thuis. Daglicht heeft veel voordelen voor onze huid. Het is dan ook belangrijk dat we de behandeling van onze huid aanpassen aan de tijd van het jaar. Dat kan perfect met een chemische peeling. Wat is een chemische peeling? Waar is een chemische peeling goed voor? In dit artikel geven wij antwoord op al jouw vragen.

Wat is een chemische peeling?

Met een chemische peeling brengt een cosmetisch arts werkzame stoffen aan op de huid, waardoor de bovenste lagen van de huid losraken en een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte komt. Er bestaan diverse soorten chemische peelings die een ander resultaat geven. Zo vermindert een glycolzuurpeeling de talg in de huid en maakt deze peeling de poriën kleiner. Een TCA-peeling is een iets sterkere peeling en vermindert de poriën, fijne lijntjes, kleine littekens en pigmentatie. Een fenol-peeling is de diepste peeling en verbetert de structuur en geeft versteviging van de huid.

Wanneer een behandeling?

Een chemische peeling is een behandeling die meerdere huidproblemen kan aanpakken. Zo kan een chemische peeling een oplossing bieden tegen oneffenheden, fijne lijntjes en rimpels. . Ook grotere huidbeschadigingen, zoals pigmentatie en littekens kunnen door middel van een chemische peeling worden verminderd. Afhankelijk van het doel dat jij met de chemische peeling wil bereiken, adviseert de cosmetisch arts welke peeling het meest geschikt is.

De voordelen van de donkere dagen

Omdat een chemische peeling een nieuwe huidlaag naar boven brengt, is de huid na de behandeling nogal kwetsbaar. De periode van de donkere dagen brengt als voordeel met zich mee dat het zich perfect leent voor een chemische peeling. Zo is het belangrijk om na de peeling direct zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Een aantal dagen na de peeling zal de huid beginnen met vervellen en na tien dagen zal dit proces klaar zijn. Omdat de huid nieuw is, is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met huidproducten.

Consult

Wil jij jouw huid weer laten stralen? Dan kan een chemische peeling een perfecte behandeling zijn voor de behoeften van jouw huid. Om je verder te laten adviseren, kan je een afspraak maken voor een gratis consult met een cosmetisch arts. Klik hier voor een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG en ga op zoek naar de cosmetisch arts die het beste bij jou past.