Wanneer je jezelf hebt verdiept in cosmetische behandelingen, ben je de skinbooster vast al wel eens tegengekomen. Botox, fillers, skinboosters… De termen vliegen je om de oren, maar wat zijn nu de verschillen en welke behandeling past het beste bij jou? In het artikel Ga je voor botox of voor fillers? leggen wij uit in welke gevallen je voor welke injectable kiest. In dit artikel gaan wij verder in op de skinbooster als dé injectabletrend van dit moment.
Wat?
Net als botox en fillers vallen skinboosters onder de injectables. Skinboosters zorgen ervoor dat de huidstructuur en de conditie van de huid worden verbeterd. Hoewel fillers en skinboosters beide een hyaluronzuur zijn, hebben ze een ander effect. Zo zorgen fillers voor het herstel van contouren en volume door het opvullen van de diepere rimpels, terwijl skinboosters een effect hebben op huidverbetering. Skinboosters geven de huid dus daadwerkelijk een boost, door de huid van binnenuit te hydrateren en de conditie van de huid te verbeteren. Hierdoor verminderen de fijne lijntjes en verfijnen de poriën in het gezicht. Skinboosters kunnen vaak perfect worden gecombineerd met de stevigere fillers. Fillers pakken de grote rimpels aan terwijl de skinbooster de huid meer laat stralen.
Hoe?
Skinboosters worden als een vloeistof direct in de huid gespoten. Deze vloeistof bestaat in de regel uit hyaluronzuur en soms zijn andere actieve ingrediënten, zoals antioxidanten, vitaminen en mineralen toegevoegd. Hyaluronzuur houdt vocht vast en bevindt zich van nature al in onze huid. Het verlies van hyaluronzuur is een oorzaak van huidveroudering en kan met een injectable zoals de skinbooster worden hersteld. De vloeistof zelf geeft al een mooi resultaat, maar dit doen de prikjes ook. Die zorgen voor een betere doorbloeding en activeren het collageen en elastine in de huid. De behandeling zorgt voor meer hydratatie, glans en stevigheid.
Waar?
Skinboosters kunnen worden gebruikt voor het gezicht, de hals en decolleté, maar ook voor de handen en striae op de buik en benen. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de plek waar de skinbooster wordt ingebracht en verschilt bovendien per persoon. Voor het optimale resultaat onderga je gemiddeld 2 behandelingen waar een periode van 2 tot 4 weken tussen zit. Een behandeling duurt ongeveer een half uur en na de laatste behandeling kan je een resultaat verwachten van gemiddeld 6 maanden.
Wanneer?
Als je volume en contouren in het gezicht wilt herstellen, kan je beter voor een fillerbehandeling gaan. Maar wanneer je jouw huid meer wilt laten stralen, kan een skinbooster de perfecte behandeling voor jou zijn. In het artikel Antirimpelcrème vs. botox lees je wat het belang is van een goede gezichtsverzorging naast het behandelen met injectables. Echter, injectables brengen resultaten teweeg die de juiste skincare niet kunnen behalen. Op de website van de NVCG kan je op zoek naar de beste arts voor jou. Hier vind je een overzicht met cosmetisch artsen KNMG die zijn aangesloten bij de NVCG en daarmee voldoen aan het profielspecialisme voor de cosmetische geneeskunde.