Dit zijn de vijf best gelezen artikelen

De missie van de NVCG is om cliënten te voorzien van alle informatie rondom cosmetische behandelingen en hen tegelijkertijd te beschermen tegen onbekwame behandelaars. Om cliënten zo goed mogelijk te informeren, deelt de NVCG maandelijks artikelen over verschillende cosmetische behandelingen, huidverzorging en laten we de cosmetisch artsen KNMG zelf aan het woord in een persoonlijk interview. Na meer dan 50 artikelen blikken we in dit artikel terug op de vijf best gelezen artikelen.

Wat zijn de 5 verschillen tussen botulinetoxine en fillers?

De term ‘botoxlippen’ is er één die is ontstaan op basis van verkeerde informatie. Botulinetoxine, in de volksmond ook wel botox genoemd, kan alleen rondom maar niet in de lippen worden ingebracht. Fillers kunnen daarentegen wél in de lippen worden ingebracht met vollere lippen als resultaat. Botulinetoxine is een spierontspanner die lijntjes en rimpels kan verminderen. Fillers zijn opvullers en kunnen de diepe rimpels aanpakken. Fillers kunnen ook andere delen in het gezicht opvullen, zoals de jukbeenderen en dus de lippen. Botulinetoxine en fillers verschillen ook nog van elkaar op onder andere werkingstijd en resultaat. Lees het hele artikel voor meer verschillen tussen botox en fillers.

De fabels over botulinetoxine

Er bestaan een hoop misverstanden over botulinetoxine. Zo is botulinetoxine niet permanent en zorgt het middel ook niet voor meer rimpels zodra het is uitgewerkt. Laat jij je consequent behandelen met botox, dan zal je op de lange termijn zelfs steeds minder behandelingen nodig hebben. Ook is het een fabel dat botulinetoxine alleen wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Zo kan botox ook verschillende medische problemen oplossen. Benieuwd welke fabels er nog meer bestaan over botox? Dat lees je hier.

Van slappe naar volle wangen

We zijn allemaal wel bekend met de fronsrimpel of de kraaienpootjes die zich met de jaren ontwikkelen. Maar ook de wangen krijgen te maken met tekenen van huidveroudering. Zo neemt het volume in de wangen en kaak af, waardoor de wangen verder uitzakken. Er zijn verschillende manieren om uitgezakte wangen zoveel mogelijk te voorkomen. Verder zijn slappe wangen ook goed te behandelen met zowel hyaluronzuurfillers, polymelkzuur en calciumhydroxylapatiet. Hoe deze behandelingen precies in zijn werk gaan, lees je hier.

Is een cosmetische behandeling met een natuurlijk resultaat mogelijk?

Dit is een terechte vraag wanneer je een cosmetische behandeling overweegt. Zo wil jij jouw onzekerheid aanpakken zonder dat het overduidelijk zichtbaar is dat je in een behandelstoel hebt gezeten. Het is goed om te weten dat een cosmetische behandeling die correct is uitgevoerd, niet overduidelijk zichtbaar is voor een buitenstaander. Om een natuurlijk resultaat te garanderen, is het belangrijk dat je je laat behandelen door een cosmetisch arts KNMG. Je leest hier meer over de vraag of een cosmetische behandeling altijd gepaard gaat met een natuurlijk resultaat.

Skincare voor beginners: de basis van een goede skincare-routine

Een stralende en jonge huid begint bij de juiste huidverzorging. Het is belangrijk om een routine te volgen om jouw huid de verzorging te geven die het nodig heeft. Ondanks dat elke huid anders is en andere behoeften heeft, is de basis van een skincare-routine voor elke huid hetzelfde. Zo start je jouw huidverzorging altijd met het reinigen van de huid en eindig je met het voeden van de huid. Hoe de basis van een goede skincare-routine er precies uitziet, lees je hier