Geslaagd werkbezoek NVCG door CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot d.d. 23 augustus 2016

DSC06872 website

GESLAAGD WERKBEZOEK NVCG DOOR CDA-KAMERLID HANKE BRUINS SLOT D.D. 23 AUGUSTUS 2016

Afgelopen dinsdag heeft CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot een werkbezoek gebracht bij de kliniek van Doctors-Inc te Amsterdam. Aanleiding van dit werkbezoek was de kennismaking met het bestuur van de NVCG en het bespreken van onder andere de ontwikkelingen in de Cosmetische Geneeskunde, de kwaliteits-initiatieven binnen de sector, de positie en werkzaamheden van de cosmetisch arts binnen de Cosmetische Geneeskunde en de trends en ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Ook de onderwerpen veiligheid en kwaliteit kwamen ruim aan bod, net als de aanvraag voor het profielspecialisme Cosmetische Geneeskunde.

Tijdens de rondleiding door de praktijk werd aan Kamerlid Hanke Bruins Slot inzicht gegeven in de diverse verrichtingen & kwaliteitseisen van de cosmetisch arts, waarbij ook aandacht werd geschonken aan het NVCG complicatie registratie systeem.

De NVCG heeft tijdens het bezoek duidelijk aangegeven een bijdrage te willen leveren aan het maatschappelijk en politiek actuele debat.

Door het stellen van haar goede inhoudelijke vragen had Hanke Bruins Slot zich blijkens vooraf goed op de hoogte gesteld over wat speelt binnen de Cosmetische Geneeskunde, hetgeen zeer gewaardeerd werd door het bestuur van de NVCG.