Gezichtsyoga: wat is het en hoe werkt het?

Heb je wel eens gehoord van gezichtsyoga? Het is een manier om zonder producten huidveroudering te remmen. Door middel van de juiste gezichtsoefeningen aan je routine toe te voegen, kan je jouw huid zo lang mogelijk jong houden. Hoe gezichtsyoga precies werkt, lees je hier.

Wat is gezichtsyoga?

Gezichtsyoga bestaat uit oefeningen waarmee je de spieren in het gezicht en de hals aanspant, waardoor de bloedcirculatie in dit gebied verbetert. Hierdoor komt er meer zuurstof bij de spieren en huid terecht. Door slechts een aantal minuten per dag aan gezichtsyoga te doen, worden de spieren steviger en strakker. Dit resulteert in een strakkere huid. Gezichtsyoga is een perfecte manier om jouw huid routine naar een hoger niveau te tillen. Meer weten over skincare? Je leest hier alles over skincare voor beginners en hier over skincare voor gevorderden.

Hoe werkt gezichtsyoga?

Je gezicht bestaat uit meer dan 50 spieren, dus er bestaan ook verschillende soorten oefeningen om al deze spieren mee te trainen. Op internet vind je verschillende soorten oefeningen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van gezichtsoefeningen:

1 Tuit de lippen

Tuit je lippen alsof je iemand een kust geeft, ook wel de duckface genoemd. Houd je gezicht even zo vast en beweeg vervolgens je getuite lippen van links naar rechts. Je voelt hier de spieren rondom de wangen en in de hals zich aanspannen.

2 Lachen maar!

Maak een brede glimlach waar je tanden zichtbaar zijn, en kijk omhoog. Streel vervolgens met je vingertoppen van beide handen van je hals richting je sleutelbeen.

3 Blazen

Doe je wijsvinger op je mond en blaas lucht in je wangen. Breng de lucht van de linker- naar de rechter wang.

4 Masseren

Gebruik je vingers om de spieren in het gezicht te masseren. Dit doe je door je wijs- en middelvingers van beide handen te buigen om vervolgens de huid van het gezicht tussen deze vingers te laten glijden. Breng de gebogen vingers naast de neus en ga in een opwaartse beweging over de jukbeenderen richting de oren. Doe dit ook bij de kaak.

Cosmetische behandeling

Natuurlijk is gezichtsyoga geen manier om er ineens twintig jaar jonger uit te zien. Het is een goede toevoeging aan je routine om huidveroudering te remmen voor zo veel als dat mogelijk is. Wil je de tekenen van huidveroudering in het gezicht meer aanpakken? Dan kan een cosmetische behandeling de oplossing zijn. Zo kan Botuline Toxine de spieren ontspannen die rimpels in het gezicht veroorzaken en kunnen fillers de diepe rimpels in het gezicht opvullen. Vaak geeft een combinatiebehandeling van botox en fillers een optimaal resultaat. Zie hier een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG en laat je adviseren in een consult.