Het behandelen van de kin

Een cosmetische behandeling aan de lippen of het voorhoofd zijn populaire behandelingen. Maar wist je dat er nog veel meer te behandelen valt met Botuline Toxine en/of fillers zoals de handende wangen en de kin? In dit artikel vertellen wij jou alles over welke cosmetische behandelingen er mogelijk zijn aan de kin.

Teruggetrokken kin

Hoewel je het in eerste instantie niet zou denken, is de kin een essentieel onderdeel van de uitstraling van het gezicht. Vooral een teruggetrokken kin kan een onnatuurlijk effect hebben op het uiterlijk doordat de verhouding van de boven- en onderkaak niet in balans is. De oorzaak van een teruggetrokken kin is een overactieve spier die de kin letterlijk terugtrekt. Niet alleen is de kin in dit geval klein, er kunnen ook putjes in de kin en een overbeet ontstaan.

Behandelen van de kin

Om het gezicht weer in balans te krijgen, is het mogelijk om de kin te laten behandelen door een cosmetisch arts KNMG. Een cosmetische behandeling aan de kin is zowel met Botuline Toxine als met fillers mogelijk. Zo werkt Botuline Toxine als een spierontspanner en kan het de overactieve kinspier laten ontspannen. Hierdoor wordt de kin minder teruggetrokken en zullen de boven- en onderkaak meer in balans komen. Om nog meer volume in de kin te krijgen, kunnen fillers een oplossing bieden. Zo kunnen hyaluronzuurfillers een vollere kin creëren.

Boek een consult

Tijdens een consult met een cosmetisch arts KNMG, zal hij/zij jou adviseren of een behandeling met Botuline Toxine of fillers voor het beste resultaat zal zorgen. Ook is een combinatiebehandeling van beide injectables mogelijk. Een behandeling aan de kin met botox zal na twee weken optimaal zichtbaar zijn en houdt tot vijf maanden aan. Heb je de kin laten behandelen met fillers? Dan kan de kin er direct na de behandeling wat onregelmatig uitzien. Dit komt doordat de hyaluronzuur twee weken de tijd nodig heeft om vorm te krijgen. Deze behandeling houdt gemiddeld anderhalf tot twee jaar aan.

Laat je behandelen door een cosmetisch arts KNMG

We benoemden hierboven al dat het belangrijk is om je te laten behandelen door een cosmetisch arts KNMG. De titel KNMG is namelijk het bewijs dat een cosmetisch arts voldoet aan het profielspecialisme en jou op de juiste wijze behandelt. Je leest hier meer over het belang van een cosmetisch arts KNMG. Wil je meer weten over de garantie op een natuurlijk resultaat na een cosmetische behandeling? Klik dan hier.