Hoe kan hyaluronzuur de huid in de hals en het decolleté verbeteren?

Niet alleen de huid in het gezicht, maar ook die in de hals en het decolleté krijgen te maken met de gevolgen van ouderdom. Sterker nog, dit gebied toont zelfs als eerste tekenen van huidveroudering. Gelukkig vallen de hals en het decolleté goed te behandelen met hyaluronzuur. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertellen wij in dit artikel.

Oorzaak huidveroudering

De oorzaak van huidveroudering in de hals en het decolleté heeft onder andere te maken met veelvuldige en vaak onbeschermde blootstelling aan de zon. De huid in de hals en het decolleté is bovendien dunner en bevat minder talg- en zweetklieren. Oftewel, de huid in dit gebied is een stuk kwetsbaarder dan die in andere gebieden en verliest dan ook sneller zijn elasticiteit. Gelukkig zijn de hals en het decolleté te behandelen met hyaluronzuur.

Hyaluronzuurfillers

Hyaluronzuurfillers kunnen verloren volume in de hals en het decolleté herstellen en de rimpels verminderen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die in de huid vocht vasthoudt. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af.

Soorten

Er bestaan diverse soorten hyaluronzuurfillers en de ene bevat meer hyaluronzuurdeeltjes dan de ander. Zo is de filler met minder deeltjes geschikt voor het behandelen van fijne lijntjes, terwijl de variant met meer deeltjes de diepere rimpels kan aanpakken of volume kan herstellen. Elk merk, zoals Restylane, Juvéderm of Belotero, heeft verschillende fillervarianten die geschikt zijn voor deze problemen. Er is ook een injectable die bestaat uit puur hyaluronzuur, genaamd Profhilo. Het hyaluronzuur dat hierin zit stimuleert de huid collageen en elastine aan te maken. Ook het hyaluronzuur in skinboosters werkt op deze manier.

De behandeling

Door middel van een dunne naald brengt de arts de filler onder de huid. Een behandeling duurt 15 tot 45 minuten afhankelijk van het te behandelen gebied. Het optimale resultaat is twee weken na de behandeling zichtbaar en houdt één tot anderhalf jaar aan. De hals en decolleté zijn meer gehydrateerd, steviger en hebben meer volume.

Cosmetisch arts KNMG

Voordat je een cosmetische behandeling ondergaat, is het aan te raden om een afspraak te maken voor een consult met een cosmetisch arts. De arts neemt tijdens een consult jouw gezondheid en mogelijke behandelingen met je door. Hier vind je een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG die zijn aangesloten bij de NVCG. KNMG staat voor De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst en maakt zich al sinds 1849 hard voor de kwaliteit van artsen. De titel cosmetisch arts KNMG is een beschermde titel waaruit blijkt dat een cosmetisch arts voldoende gekwalificeerd is. Klik hier voor een persoonlijke interview met cosmetisch arts KNMG Yvonne Aarnink, Anna Hettinga-Grelack of Faegheh Nayebi.