Hoe maak ik mijn huid klaar voor de lente?

Na een moeizame start van de lente met veel regen en wind, breekt nu dan toch echt de zon door. En dat is een ideaal moment om wat aanpassingen aan je huidverzorging te doen. Zo vraagt huid om andere verzorging in de lente dan in de winter. Wij vertellen je hoe de ultieme huidverzorging voor de lente eruitziet.

Herstel na de winter

In de winter heeft je huid te maken met temperatuur- en luchtveranderingen, waardoor de huid meer kans loopt op uitdrogen. Daarom vertelde wij je in ‘Zo bescherm je jouw huid tegen de winter’ dat extra voedende huidverzorging noodzakelijk is in de winter. Ook heeft de huid misschien een tekort aan Vitamine D gehad, door de afwezigheid van de zon. Kortom: je huid is kwetsbaar zodra het weer in aanraking komt met de eerste zonnestralen van het voorjaar.

Skincare uitbreiden

Hopelijk gaat deze lente gepaard met mooie zonnige dagen. Maar dat betekent dat je jouw huid met een hogere SPF moet gaan verzorgen dan in de winter. Je leest het goed: ook in de winter is het belangrijk om de huid te beschermen met een Sun Protection Factor. In de winter bescherm je de huid van het gezicht met een SPF van minimaal 30. Het is aan te raden dit te verhogen naar factor 50 in de lente en in de zomer voor optimale bescherming en minimale huidschade.

Extra zonbescherming

Het is net zo belangrijk om ook je handen en de ogen te beschermen tegen de zon. Met een zonnebril bescherm je jouw ogen tegen de zon, maar voorkom je ook dat je gaat knijpen met je ogen. En dat voorkomt de welbekende kraaienpootjes. Wil je de huid rondom jouw ogen meer verzorgen? Dat kan met een geschikte oogcrème. Om je huid nog meer te beschermen tegen de zon, is het aan te raden om Vitamine C door middel van een serum aan je huidverzorging toe te voegen. Vitamine C is een wondermiddel dat je huid beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Skincare aanpassen

Mocht je onze tips voor de ideale huidverzorging hebben gevolgd, dan heb jij jouw huid de afgelopen winter verzorgd met voedende producten. Het is vooral belangrijk om een andere moisturizer te gebruiken in de lente. De huid vraagt in de winter om een vollere crème en in de lente juist om een lichtere variant. Ga dus op zoek naar een lichtere moisturizer die geschikt is voor jouw huid. De vollere crème kan je tot aan de herfst weer even in de kast zetten.

Cosmetische behandelingen

Een goede huidverzorging met geschikte producten is essentieel voor een gezonde huid die zo lang mogelijk jong blijft. Om jouw huidverzorging naar een hoger niveau te tillen, bestaan er diverse cosmetische behandelingen die jouw huid de boost kunnen geven die het nodig heeft. Ben je benieuwd naar welke cosmetische behandelingen mogelijk zijn? Maak dan een afspraak met een cosmetisch arts KNMG en laat je adviseren. Zie hier een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG.