Huidverzorging voor de handen

De lente komt eraan en dat gaat gepaard met meer zonnestralen. Meer zon betekent natuurlijk ook meer uv-stralen. En tegen uv-straling moeten we onze huid beschermen om zonneschade te voorkomen. Velen beschermen de huid van het gezicht al met een SPF, maar hoe zit het met de huid van de handen? In dit artikel vertellen wij hoe jij de huid van de handen het beste kan beschermen en verzorgen.

Oorzaak huidveroudering van de handen

Onze handen worden net zo vaak blootgesteld aan onze buitenomgeving als ons gezicht. De handen behoren dan ook tot een van de eerste gebieden die te maken krijgt met huidveroudering. Toch wordt de huid van de handen vaak vergeten als het aankomt op bescherming en verzorging. De handen krijgen daardoor snel te maken met zonneschade. Doordat de huid van de handen erg dun is, zullen pezen, aderen en botten sneller zichtbaar worden. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, is een betere bescherming nodig.

Handen beschermen

Om de handen te beschermen tegen de zon, is het aan te raden om een handcrème met SPF van minimaal 30 op de handen te smeren voordat je naar buiten gaat. Deze handeling zal in je routine moeten komen, om het niet te vergeten. Stop een tube in je tas om eraan herinnerd te worden dat je de handen in moet smeren. Ook is het belangrijk om de handen te beschermen bij bepaalde activiteiten, zoals sporten, werken in de tuin of schoonmaken. Draag hierbij de daarvoor bestemde handschoenen, zodat je geen wondjes of sneetjes oploopt.

Handen verzorgen

Er zijn verschillende manieren om de handen te verzorgen. Zo zijn er veel hygiënische middelen die de bacteriën van de handen verwijderen, maar een droge huid achterlaten. Een tip is om je vloeibare zeep te vervangen voor een verzachtende body wash. Ook is het altijd aan te raden om je handen in te smeren met een handcrème elke keer nadat je de handen hebt gewassen. Plaats meerdere handcrème in je huis, zodat je het niet vergeet.

Behandelen met hyaluronzuurfillers

Wil jij de huid van de handen extra verzorgen en huidveroudering verminderen? Dan kan een behandeling met hyaluronzuurfillers een goede oplossing zijn. Door hyaluronzuurfillers zal de huid van de handen steviger en voller worden en zullen rimpeltjes verminderen. Het resultaat kan tot 12 maanden aanhouden en het is aan te raden om de handen nog steeds goed te verzorgen en te beschermen tegen de zon met een SPF.

Op zoek naar de juiste cosmetisch arts

Ben je niet bekend met cosmetische behandelingen, lees hier hoe je op zoek gaat naar de cosmetisch arts die het beste bij je past. Wil je een consult inplannen om je te laten adviseren door een cosmetisch arts? Zie hier een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG. Cosmetisch artsen KNMG voldoen sinds 1 juli 2019 aan het profielspecialisme voor de cosmetische geneeskunde en zijn daarmee aantoonbaar gekwalificeerd in het uitvoeren van cosmetische behandelingen.