Is een cosmetische behandeling met een natuurlijk resultaat mogelijk?

Met een cosmetische behandeling zijn veel verschillende resultaten mogelijk om te behalen. Helaas geven de behandelingen die te buitensporig zijn uitgevoerd een verkeerd beeld van het werk van een cosmetisch arts. Nu vraag je jezelf misschien af of een cosmetische behandeling altijd gepaard gaat met de garantie op een natuurlijk resultaat? In dit artikel geven wij antwoord op die vraag.

Een goede behandeling heeft een natuurlijk resultaat

Allereerst is het goed om te weten dat een cosmetische behandeling die correct is uitgevoerd, voor een buitenstaander niet overduidelijk zichtbaar is. Bij een injectable-behandeling wil dat zeggen dat er een goede hoeveelheid Botuline Toxine en/of filler op de juiste plek onder de huid is ingebracht. Te veel injectable en/of op de verkeerde plaats onder de huid kunnen onder andere voor een onnatuurlijk resultaat zorgen.

Kies voor een cosmetisch arts KNMG

Om geen of zo min mogelijk risico te lopen dat een cosmetische behandeling een onnatuurlijk resultaat oplevert, is het belangrijk om je te laten behandelen door een cosmetisch arts KNMG. In ons vorige artikel legden we uit of er een verschil is tussen cosmetisch artsen en benadrukten we het belang van de erkende titel KNMG. Ben je op zoek naar een cosmetisch arts die goed bij jou en jouw wensen past? Klik dan hier.

Laat je adviseren

Een cosmetisch arts KNMG voldoet aan het profielspecialisme voor de cosmetische geneeskunde en is bekwaam genoeg in het uitvoeren van een cosmetische behandeling. Een cosmetisch arts weet niet alleen hoe hij/zij een behandeling correct uitvoert, de arts kan jou ook van het juiste advies voorzien. Om een natuurlijk resultaat te waarborgen, is het belangrijk om het advies van de arts op te volgen. Zo zal de kans op een verkeerd resultaat zeer klein zijn.

Verwachtingen in kaart brengen

Wil je het advies van een cosmetisch arts niet opvolgen, dan kan het zo zijn dat een arts de gewenste behandeling niet kan of wil uitvoeren. Ga bij jezelf na wat de reden is dat je een behandeling overweegt. Wil jij een onzekerheid verminderen waar je al jarenlang mee zit of is er een andere reden dat je iets aan jezelf wilt veranderen? Het is belangrijk dat je je pas laat behandelen als je zeker weet dat de behandeling gaat opleveren waar je op hoopt. Om die verwachtingen in kaart te brengen, kan een arts je helpen. Weet je toch nog niet helemaal zeker of een cosmetische behandeling iets voor jou is? Lees hier onze tips om daar achter te komen.

Maak een afspraak voor een consult

Kortom, zodra je je laat adviseren en behandelen door een cosmetisch arts KNMG is de kans op een onnatuurlijk resultaat zo goed als nul. Om je verwachtingen op een cosmetische behandeling zo goed mogelijk te managen, lees je hier hoe je jezelf kan voorbereiden op een behandeling. Via dit overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG boek je eenvoudig een consult.