Is er een verschil tussen cosmetisch artsen?

Je hebt interesse in een cosmetische behandeling, maar je weet niet waar je moet beginnen in de zoektocht naar alle benodigde kennis. Je hebt in ieder geval de juiste eerste stap gezet door dit artikel te lezen. Maandelijks delen wij verschillende artikelen met alles wat je wilt weten over een cosmetische behandeling en huidverzorging, zoals de fabels over botoxhoe verslaan we de vermoeide blik en skincare voor beginners: de basis van een goede skincare-routine. Maar waar begin je in de zoektocht naar de geschikte cosmetisch arts voor jou en zit er ook verschil tussen cosmetisch artsen? Wij beantwoorden al jouw vragen in dit artikel.

Is er een verschil tussen cosmetisch artsen?

Ja, er is een verschil tussen cosmetisch artsen. Dat verschil is te herkennen aan de erkende titel van een cosmetisch arts KNMG. Nederland heeft als eerste land ter wereld een officieel erkende opleiding voor cosmetisch artsen: De Stichting Opleiding Cosmetische Geneeskunde (SOCG). De artsen die deze opleiding succesvol afronden, behalen de titel KNMG wat staat voor Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. Deze titel is het bewijs dat een cosmetisch arts voldoet aan het profielspecialisme van het beroep. Pas wanneer een cosmetisch arts deze titel heeft, weet je zeker dat hij of zij een cosmetische behandeling op de correcte manier uitvoert.

Door welke arts kan ik mij het beste laten behandelen?

Ben je van plan een cosmetische behandeling te ondergaan? Dan kun je dit het beste doen bij een cosmetisch arts KNMG. Zo heb je bij een cosmetisch arts KNMG de garantie dat hij of zij jou op de correcte wijze behandelt. Bovendien kies je voor de hoogste kwaliteit met de kleinste kans op complicaties. Elke cosmetisch arts KNMG moet zich iedere 5 jaar opnieuw registreren en daarmee ook aan andere eisen voldoen. Hiermee blijft de kwaliteit en veiligheid van een cosmetisch arts gegarandeerd en kan hij of zij behandelingen zo veilig mogelijk uitvoeren. Je leest hier meer over het belang van een cosmetisch arts KNMG.

Hoe ga ik op zoek naar een geschikte cosmetisch arts KNMG?

Op deze site vind je een overzicht van alle officieel erkende cosmetisch artsen KNMG. Start je zoektocht naar de geschikte arts voor jou dan ook in dit overzicht. Zo weet je zeker dat je bij een bekwame arts terechtkomt. Door middel van filters ga je binnen dit overzicht op zoek naar bijvoorbeeld een arts die bij jou in de buurt zit. Ook kan je aan de hand van reviews bepalen of een arts past bij jouw wensen. Zodra je op een arts klikt, zie je zijn of haar gegevens en maak je eenvoudig een afspraak voor een consult. Je leest hier meer over de zoektocht naar de perfecte arts voor jou.