PERSBERICHT Extra steun vanuit overheid voor opleiding cosmetisch artsen

nvcg1

Extra steun vanuit overheid voor opleiding cosmetisch artsen

Bussum – 24 oktober 2013. Minister Schippers zegt financiële steun toe om de kwaliteit van de opleiding voor cosmetisch artsen verder te verbeteren. NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde opgericht in 2003, juicht dit toe. Om deskundigheid te bevorderen en kwaliteit te waarborgen is de vereniging in februari dit jaar gestart met de tweejarige basisopleiding voor cosmetisch artsen.  De vereniging waarbij 142 artsen zijn aangesloten zet zich in om de kwaliteit van de cosmetische behandelingen te bewaken, te verbeteren en consumenten goed te informeren over behandelingen en producten.

 

Drs. Peter Termohlen, voorzitter van de NVCG: “De NVCG betreurt de beroering die deze week is ontstaan rondom cosmetische geneeskunde. Er zijn veel artsen die goede cosmetische behandelingen uitvoeren, maar helaas zijn er nog steeds ondeskundigen die onnodig schade aanrichten. Binnen de NVCG is het behandelen met permanente middelen niet toegestaan. We raden consumenten aan om zich goed te informeren of een arts bekwaam genoeg is om een behandeling met injectables uit te voeren. De gecertificeerde NVCG artsen voldoen aan de kwaliteitseisen die het NVCG heeft vastgesteld en worden periodiek gevisiteerd. NVCG zorgt voor de basisopleiding, nascholing en informatievoorziening.”

 

NSEG

NVCG wordt onderdeel van de NSEG, de Nederlandse Stichting Esthetische Geneeskunde, die een eenduidig beleid ontwikkelt waarvan opleiding en regelgeving onderdeel zijn. Binnen NSEG zijn, naast de cosmetisch artsen, ook plastisch chirurgen, KNO artsen, dermatologen, kaakchirurgen en oogartsen vertegenwoordigd.