PVDA en SP weten niets van opleiding cosmetisch artsen

Persbericht 20 november 2015

 

PVDA en SP weten niets van opleiding cosmetisch artsen

 

Niet door enige dossierkennis gehinderd beweerden gisteren PVDA en SP, bij monde van kamerleden Bouwmeester en van Gerven, “Als iemand zich cosmetisch arts noemt, weet je dat het niet deugt, en dat je daar niet heen moet gaan” en “Een cosmetisch arts heeft geen extra cursussen gehad om cosmetische verrichtingen te doen”.

 

“Ernstig misleidend en gevaarlijk dat kamerleden zo slecht geïnformeerd zijn en zich laten verleiden tot deze ongenuanceerde en onjuiste uitspraken”, aldus dr. Catharina Meijer, cosmetisch arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De NVCG is de landelijk erkende vereniging voor cosmetisch artsen en maakt zich sterk voor professionalisering en kwaliteitsverbetering in de cosmetische geneeskunde. Zo heeft de NVCG met subsidie van het ministerie van VWS een erkende opleiding voor cosmetisch artsen ontwikkeld. “Het is schokkend dat kamerleden schijnbaar niet op de hoogte zijn van de goede initiatieven van minister Edith Schippers om de regulering van de cosmetische sector aan te scherpen.”

 

Cosmetisch artsen zijn 100% gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problematiek die betrekking heeft op het uiterlijk van de mens. Een plastisch chirurg is gespecialiseerd in reconstructieve chirurgie, en ten dele in cosmetische chirurgie. Een cosmetisch arts is dé specialist in laagdrempelige cosmetische behandelingen waaronder injecties met Botox en Fillers, laserbehandelingen en medische peelings.

 

Slecht uitgevoerde cosmetische behandelingen kunnen leiden tot nare ontstekingen, een onnatuurlijk uiterlijk of verminking. De NVCG ziet het als haar taak om misstanden in de cosmetische sector aan te pakken, en de consument voor te lichten over veilige en effectieve behandelingen. De door de NVCG (www.nvcg.nl) gecertificeerde cosmetisch artsen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Consumenten die kiezen voor een bij de NVCG aangesloten arts kunnen er dus op vertrouwen dat ze in goede handen zijn.