Succesvol werkbezoek DG Volksgezondheid Angelique Berg in het teken van kwaliteit in de sector

Bussum, 5 oktober 2017. Afgelopen dinsdag was Angelique Berg, directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS, met haar collega’s van de directie Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt (MEVA) te gast bij de kliniek van Doctors-Inc te Amsterdam. Aanleiding van dit werkbezoek was een kennismaking met het bestuur van de NVCG (dr. Catharina Meijer en drs. Jani van Loghem) en een presentatie over de positie en werkzaamheden van de cosmetisch arts binnen de cosmetische geneeskunde.

Gezamenlijk is uitgebreid stilgestaan bij alle trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied. “Mw Berg benoemde nogmaals dat VWS de beoogde erkenning van het beroep van cosmetisch arts als KNMG profielspecialisme een warm hart toedraagt. Zij ziet dat erkenning van de cosmetisch arts met duidelijke opleidingseisen in een toetsbare setting belangrijk is om de patiënt te beschermen tegen wanpraktijken”, aldus Catharina Meijer. “Haar proactieve houding ten aanzien van de ontwikkeling van het kwaliteitskader voor de cosmetische sector door het Zorginstituut Nederland en de actieve bijdrage daaraan van de NVCG stimuleert ons als bestuur om door te gaan op de ingeslagen weg.”

Tijdens de rondleiding door de praktijk werd aan Angelique Berg en haar naaste medewerkers van VWS inzicht gegeven in de diverse verrichtingen van de cosmetisch arts, waaronder behandelingen met botulinetoxine, en fillers, laserbehandelingen en dieptepeelingen. Ook was er aandacht voor de nodige eisen ten aanzien van hygiëne-en infectie en de samenwerking met aanpalende specialismen als KNO-artsen, plastisch chirurgen en huidtherapeuten.

De gasten hebben het werkbezoek zichtbaar gewaardeerd, het bestuur wil hen ook via deze weg bedanken voor hun belangstelling en aanwezigheid.image8