VVD-Kamerlid Arno Rutte te gast bij de NVCG d.d. 31 augustus 2016

VVD-KAMERLID ARNO RUTTE TE GAST BIJ DE NVCG D.D. 31 AUGUSTUS 2016 

Afgelopen woensdag heeft VVD-Kamerlid Arno Rutte een werkbezoek gebracht bij DermaClinic te Groningen. Tijdens het werkbezoek werd onder andere gesproken over recente ontwikkelingen in de Cosmetische Geneeskunde en verschillende kwaliteitsinitiatieven binnen de sector. “Wij begrepen dat hij blij verrast was te horen dat de NVCG als beroepsvereniging en de cosmetische sector zich steeds meer aan het professionaliseren is en veel aandacht besteed aan kwaliteit en patiëntveiligheid”, aldus bestuurslid drs. Sindy Plinsinga. Ook de meerwaarde voor de patiënt bij erkenning van het profielspecialisme Cosmetische Geneeskunde is aan bod gekomen. Een initiatief dat in een eerder stadium al door de overheid werd toegejuicht.

Tijdens de rondleiding door de praktijk werd Kamerlid Arno Rutte inzicht gegeven in de diverse verrichtingen & kwaliteitseisen van de cosmetisch arts, waarbij ook aandacht werd geschonken aan de inspanningen tijdens het opleiden van de AIOS. “Het was leuk om een van de AIOS te laten kennismaken met de heer Rutte en te laten toelichten wat van een AIOS verwacht wordt tijdens de opleiding tot cosmetisch arts”, aldus voorzitter dr. Catharina Meijer.

Arno Rutte was zeer geïnteresseerd in het vakgebied van de Cosmetische Geneeskunde en wil hierover graag in gesprek blijven met de NVCG. Het bestuur wil ook via deze weg de heer Rutte bedanken voor zijn belangstelling en aanwezigheid.DSC06929 web klein