Zo maak jij jouw huid herfstklaar

Na een warme en zonnige zomer is de herfst nu echt begonnen. En dat merken we niet alleen aan de bladeren op de stoep en de stortbuien, ook onze huid voelt de seizoenswisseling. De start van de herfst is daarom een perfect moment om je huidverzorging even goed onder de loep te nemen. In dit artikel vertellen wij hoe jij jouw huid herfstklaar maakt.

Herstel na de zomer

Wist je dat jouw huid moet herstellen na de zomerperiode? Dat komt onder andere door overmatige blootstelling aan de zon. De zon vermindert de hoeveelheid antioxidanten in de huid. En daar is jouw huid niet zo blij mee. Bovendien kan de zon de talgproductie van de huid vergroten, wat voor meer puistjes zorgt. Niet alleen de zon, maar ook het zee- en chloorwater en wellicht de airco hebben tijdens de vakantie een effect gehad op jouw huid. Niet gek dus dat jij wellicht te kampen hebt met huidproblemen.

Skincare uitbreiden

Om jouw huid van de zomer te herstellen en tegelijkertijd herfstklaar te maken, zijn een aantal toevoegingen op jouw skincare-routine essentieel. Allereerst heeft een huidproduct met Vitamine C een bewezen werking tegen zonschade en vervaagt het de zichtbare schade door de zon. De huid kan na de zomer bovendien doffer zijn en meer pigmentvlekjes bevatten. Bovendien blijft er een minder egale huid over, zodra de getinte gloed van je gezicht af is. Het is daarom belangrijk om ook een exfoliant aan je huidverzorging toe te voegen. Een goede exfoliant verwijdert dode huidcellen, voorkomt puistjes, vermindert pigmentvlekken en houdt ook nog eens vocht vast. Exfoliëren is als het ware een mildere, en geschikter alternatief voor scrubben.

Skincare aanpassen

Het is niet alleen belangrijk om je huidverzorging uit te breiden, net zo belangrijk is om de producten die je gebruikt aan te passen. De herfst gaat gepaard met regen, een droge lucht en minder zon. Dat geeft jóu niet alleen een dip, maar ook je huid. Je huid schreeuwt om meer voedende producten dan in de zomer. Vervang jouw lichte dagcrème voor de vette huid bijvoorbeeld voor een vollere crème voor de droge huid. Ongeacht dat de zonuren flink dalen in de herfst, is het essentieel om ook tijdens de herfst de huid in te smeren met SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt je huid tegen uv-stralen. Ook al zie je de zon niet elke dag, uv-stralen zijn er altijd. Dus ook in de herfst bescherm je jouw huid tegen de zon.

Cosmetische behandelingen

Naast een passende skincare-routine in de herfst zijn er ook genoeg mogelijkheden voor cosmetische behandelingen om jouw huid een extra boost te geven. Zo kan een skinbooster voor meer hydratatie zorgen tijdens de regenachtige maanden, laat een chemische peeling jouw huid stralen en maakt een laserbehandeling de huid fijner en strakker. Benieuwd naar alle mogelijkheden om knallend en stralend de herfst door te komen? Maak dan een afspraak voor een consult met een van onze cosmetisch artsen KNMG.