Hoe verslaan we de vermoeide blik?

September is wellicht wel de meest hectische werkmaand. Het werk is tijdens de zomerperiode blijven liggen en heb jij vervolgens op je bordje gekregen. Ondanks dat september achter de rug is, is de vermoeidheid nog terug te zien in jouw uitstraling. En dat is zonde, want je wilt je fit voelen en er tegelijkertijd fit uitzien. Daarom geven wij een aantal tips om die vermoeide blik aan te pakken.

Fit van binnen

Allereerst is je uitstraling grotendeels afhankelijk van hoe je je voelt. Wil je er energiek uitzien, dan moet je je ook energiek voelen. De tips om genoeg te slapen en voldoende te sporten ken je inmiddels wel. Maar wat kan je nog meer doen? De eerste tip is mediteren. Volgens onderzoek brengt mediteren een hoop positieve effecten met zich mee. Zo maakt mediteren je kalmer, geconcentreerder en empathischer. Bovendien kan je jezelf beter focussen en word je een stuk productiever. Oftewel, de dingen die je doet, kosten minder energie waardoor je meer energie overhoudt. En dat loont zich in een sprankelende uitstraling.

Fit van buiten

De vermoeide blik valt ook van buitenuit aan te pakken met de juiste producten. Een grote factor voor een vermoeide uitstraling zijn de wallen en donkere kringen. Er bestaan verschillende producten die de wallen en donkere kringen onder de huid kunnen verminderen. Diverse oogcrèmes of -serums bevatten ingrediënten zoals avocado, cafeïne of hyaluronzuur die zorgen voor het verminderen van fijne lijntjes en een donkere waas.

Cosmetische behandelingen

Naast producten zijn er ook diverse cosmetische behandelingen mogelijk die een eind kunnen maken aan die vervelende, vermoeide blik. Zo kunnen de wallen en donkere kringen ook worden behandeld met bijvoorbeeld fillers, tijdens een traangootbehandeling. Fillers kunnen de overloop van de dunne naar de dikke huid onder de ogen verzachten. Dit vermindert de schaduw onder de ogen en dus ook de wallen en donkere kringen.

Ook kunnen hangende mondhoeken en/of hangende oogleden een vermoeide uitstraling veroorzaken. Hangende mondhoeken kunnen worden veroorzaakt door een spier die de mondhoeken naar beneden trekt. Deze spier kan door middel van botox worden ontspannen, waardoor de mondhoeken meer gelift zullen zijn. Hangende oogleden kunnen worden aangepakt door middel van een ooglidcorrectie. Dit is zowel voor het bovenooglid als het onderooglid mogelijk.

Consult

Er zijn verschillende mogelijkheden om de vermoeidheid uit het gezicht weg te nemen. Er zijn genoeg stappen die je zelf kunt zetten om er energieker uit te zien, maar er zijn ook diverse cosmetische behandelingen mogelijk die je hier een handje bij kunnen helpen. Het is daarom belangrijk om je te laten adviseren door een cosmetisch arts KNMG tijdens een consult. Zo luistert de arts naar je wensen en bespreekt de mogelijke behandelingen. Klik hier voor een overzicht van de cosmetisch artsen KNMG.