Zo bescherm jij jouw huid tijdens de zomer

Het is bijna zomer! Hoewel we natuurlijk ontzettend staan te springen om hoge temperaturen en veel zon, is onze huid daar iets minder blij mee. Het is daarom belangrijk om de juiste huidverzorging te gebruiken om jouw huid zo goed mogelijk te beschermen tegen alle potentiële schade die gepaard gaat met de zomer. In dit artikel lees je hoe je dit het beste kunt doen.

Smeren met SPF

In de zomer neemt het aantal zonuren toe en wordt ook de kracht van de zon sterker. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is elke dag van het jaar noodzakelijk om de huid te beschermen met een Sun Protection Factor (SPF). Net als in de lente, is het in de zomer nog belangrijker om je huid met een hogere SPF in te smeren. Dat geldt voor de huid van je gezicht, maar vergeet ook vooral je handen niet. Die komen namelijk net zoveel in de zon als je gezicht en krijgen dus snel te maken met huidveroudering. Hoe je je handen het beste kunt verzorgen, lees je hier. Smeer jouw huid in met een SPF van minimaal 30 en het liefst 50 om zonschade te voorkomen.

Beschermen tegen zee- en chloorwater

Heb jij deze zomer een zonvakantie gepland staan, dan zal je waarschijnlijk ook te maken krijgen met zee- en/of chloorwater. Hoewel het zout van de zee meerdere positieve effecten kan hebben op de huid, kan het hoge zoutgehalte ook irriterend werken. Ook het chloorwater van het zwembad kan jouw huid laten uitdrogen. Om huidirritaties te voorkomen, is het belangrijk om je na elke duik in de zee of in het zwembad af te spoelen. Smeer je, zodra je opgedroogd bent, direct weer in met een voedende (zonnebrand)crème. Je kunt droge plekken van de huid ook voorafgaand aan je duik in het water insmeren met een crème of olie. Blijf ook niet te lang in het water dobberen, maar kies voor korte zwemsessies.

Voorkomen is beter dan genezen. Maar…

Heeft de zon je tijdens de zomer toch te pakken en is je huid verbrand? Ga dan meteen uit de zon. De zon is erg verraderlijk omdat je vaak pas in de avond merkt dat je verbrand bent. Om je verbrande huid te verzorgen, is het belangrijk om het te kalmeren. Dit doe je door het te koelen. Smeer de huid vervolgens in met een lichte crème met voedende ingrediënten, zoals Vitamine C en Hyaluronzuur. Voorkom een te dikke crème, anders kan de huid de warmte niet kwijt. Vergeet ook niet voldoende water te drinken, zodat je niet uitdroogt.

Gezichtsverzorging

Voor je gezichtsverzorging is het belangrijk dat je net als in de lente kiest voor een lichtere moisturizer als basis in je skincare-routine. Met een volle crème kan je door de warmte de moisturizer letterlijk van je gezicht afzweten. Verder houd je de basis van een skincare-routine aan, zoals je die in elk seizoen volgt. Het heet niet voor niets een routine, maar met een aantal kleine aanpassingen per seizoen zorg je voor een optimale huidverzorging.

Cosmetische behandelingen

Wil jij een optimale huidverzorging, dan zijn er verschillende cosmetische behandelingen mogelijk om jouw huid nog meer te laten stralen. Zo lang je je laat behandelen door een cosmetisch arts KNMG is een natuurlijk resultaat altijd te garanderen. Ben jij benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees hier dan alles wat je wilt weten over cosmetische behandelingen en leer ook onze artsen kennen in een persoonlijk interview.