Hoe bepaal ik welke cosmetisch arts het beste bij mij past?

Je overweegt een cosmetische behandeling, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. “Voor welke behandeling kies ik, in welke kliniek en bij welke arts?” In dit artikel geven wij antwoord op de laatste vraag. Het allerbelangrijkste is namelijk dat je de cosmetisch arts vindt die het beste bij jou past. En om hier achter te komen, hoef je echt geen speeddate met alle artsen in te plannen. Benieuwd hoe je het wel aan moet pakken? Lees dan vooral verder.

Keurmerk KNMG

Ten eerste is het belangrijk dat je filtert op cosmetisch artsen KNMG. KNMG staat voor De Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst en is een keurmerk waarmee de bekwaamheid van cosmetisch artsen wordt beschermd. Wanneer je wordt behandeld door een cosmetisch arts KNMG ben je verzekerd van een goede cosmetisch arts die hier de juiste opleiding voor heeft gevolgd. Door een keuze te maken uit de selectie cosmetisch artsen KNMG zet je een eerste stap naar een uitstekende cosmetische behandeling. Een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG vind je hier. Wil je meer weten over de titel cosmetisch arts KNMG? Klik dan hier.

Filters en reviews

Bovendien kan je in het overzicht verder filteren op locatie, afstand, functies en beoordeling. Mocht je jouw behandeling dicht bij huis willen laten doen, dan kan je dat door middel van deze filters aangeven. Vervolgens kan je alle artsen die overblijven bekijken en beoordelen op reviews. Het is aan te raden om je in te lezen in een arts en jezelf een aantal vragen te stellen. Wat voor behandelingen voert hij/zij voornamelijk uit? Passen deze behandelingen en resultaten bij wat ik wil? Ook kan je voor- en na-foto’s bekijken van de behandelingen die de arts eerder heeft uitgevoerd.

Consult

Als het goed is, is er nog een kleine selectie van artsen overgebleven. Om zeker te weten of een arts en zijn/haar manier van behandelen past bij jouw wensen, plan je een consult in. Tijdens dit consult neemt de cosmetisch arts jouw wensen en gezondheid door. Op basis hiervan stelt de arts een advies en behandelplan op en brengt de kosten in kaart. Bovendien is een consult bedoeld om de arts beter te leren kennen en te bepalen of de arts bij jou past. En heb je van dat alles een goed beeld, dan is het vervolgens aan jou of je wilt starten met de behandeling(en).

Het is de missie van de NVCG om jou door de juiste gekwalificeerd arts te laten behandelen en te beschermen tegen niet-bekwame artsen, zodat jij behandelingen van de beste kwaliteit krijgt. Klik hier voor een overzicht van alle cosmetisch artsen KNMG.